براساس اظهارات منابع آگاه و فهرستی منتشرشده از مشاغل مورد نیاز، فیسبوک بهمنظور طراحی تراشههای اختصاصی خود در حال گردآوری تیمی از متخصصان است. این شبکهی اجتماعی با این اقدام خود به جمع شرکتهایی میپیوندد که با هدف کاهش وابستگی به سازندگان تراشه همچون اینتل و کوالکام مشغول تولید تراشههای اختصاصی هستند.
براساس فهرستی از مشاغل که در وبسایت فیسبوک منتشر شده است، این شبکهی اجتماعی بهدنبال استخدام مدیری برای «ساخت یک سیستم روی یک تراشه (SOC) یا یک مدار مجتمع با کاربرد خاصِ (ASIC) دو طرفه، فرمور و سازمان توسعهی درایور است». آنطور که بهنظر میرسد تلاشهای فیسبوک هنوز در مراحل اولیه بهسر میبرد.
این شرکت مستقر در منلو پارک کالیفرنیا با این اقدام خود به دیگر غولهای فناوری که در پی توسعهی تراشهی اختصاصی هستند، میپیوندد. در سال ۲۰۱۰، اپل عرضهی تراشههای اختصاصی خود را آغاز کرد و در حال حاضر از آنها در ساخت طیف گستردهای از محصولات خود بهره میگیرد. گوگل نیز در اقدامی مشابه تراشههای اختصاصی هوش مصنوعی خود را توسعه داده است.
فیسبوک میتواند با استفاده از چنین تراشههایی به تجهیز دستگاههای سختافزاری، نرمافزار هوش مصنوعی و سرورها در مراکز دادهی خود بپردازد. این شرکت ماه آینده آکیولس گو، هدست ۲۰۰ دلاری واقعیت مجازی و مستقل خود را که از یک پردازندهی کوالکام بهره میگیرد، عرضه خواهد کرد و در حال حاضر نیز مشغول کار روی طیفی از اسپیکرهای هوشمند است. نسلهای آتی این دستگاهها میتوانند با بهکارگیری تراشههای سفارشی بهبود قابل ملاحظهای پیدا کنند. این شبکهی اجتماعی با بهرهگیری از پردازندههای ساخت خود نظارت بهتری روی توسعهی محصولات خواهد داشت و به نحو مناسبتری نرمافزار و سختافزار را با یکدیگر یکپارچه خواهد کرد. با این حال، فیسبوک تاکنون دربارهی این خبر واکنشی نشان نداده است.
سیستم روی یک تراشه، نوعی نیمهرسانا محسوب میشود و حاوی چندین قطعهی مجزا است که روی یک قطعه سیلیکون سوار شدهاند. این نوع تراشهها ابعاد بسیار کوچک و بهینگی بالایی در مصرف انرژی دارند و به همین دلیل معمولا در دستگاههای موبایل بهکار میبرده میشوند. در واقع عملکردهای اصلی اغلب گوشیهای هوشمند از سوی سیستمهای روی یک تراشه تامین میشود.
یک مدار مجتمع با کاربرد خاص تراشهای است که برای هدف محدودی طراحی میشود. چنین قطعاتی معمولا بیشترین سرعت و بهینگی را در اجرای یک نرمافزار بهخصوص دارند. با این حال، نقطه ضعف آنها محدودیت کارکرد است و در صورتی که ظرفیت کار یا نرمافزار تکامل یابد احتمال دارد که با گذشت زمان بلااستفاده شوند. امروزه معدنکاوان ارزهای دیجیتال، بهخصوص بیتکوین به صورت گسترده چنین سختافزارهای را برای ارزکاوی مورد استفاده قرار میدهند.
هنوز مشخص نیست که فیسبوک به جز عرصهی گستردهی هوش مصنوعی، خواستار استفاده از این تراشهها در چه زمینهی دیگری است. در فهرست مشاغل منتشرشده آمده است که فیسبوک نیازمند «متخصصانی برای ساخت گزینههای سفارشی با هدف کاربردهای چندگانه شامل هوش مصنوعی یا یادگیری ماشین است.» این مسئله نشان میدهد که تراشههای مورد نظر احتمالا با تمرکز بر پردازندهای برای وظایف هوش مصنوعی توسعه داده خواهند شد.
.: Weblog Themes By Pichak :.